Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor și Ziua Bibliotecarului din Romania

Vineri, 24 Aprilie 2015
Ziua Bibliotecarului din Romania 2015

Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor a prilejuit bibliotecarilor din județul Caraș-Severin participarea la vernisarea unei expoziții inedite de carte rară despre Primul Război Mondial și întâlnirea cu un istoric împătimit, scriitor prolific și orator desăvârșit, colonelul Liviu Groza.

Pentru contribuția remarcabilă la îmbogățirea patrimoniului cultural național prin opera sa, promotoare a istoriei și valorilor locale, col. (rtr.) Liviu Groza, a fost distins, cu această ocazie, de către conducerea Bibliotecii Județene "Paul Iorgovici" Caraș-Severin cu diploma "PAUL IORGOVICI" IN HONOREM.

Cu prilejul Zilei Bibliotecarului din România, sărbătorită oficial începând cu anul 2005, pe data de 23 aprilie, bibliotecarii prezenți la eveniment au primit felicitări și urări alese atât din partea managerului Bibliotecii Județene "Paul Iorgovici" Caraș-Severin, cât și din partea reprezentanților Arhivelor Naționale – Serviciul Județean Caraș-Severin, ai Muzeului Banatului Montan Reșița, ai Casei Corpului Didactic Caraș-Severin și a colonelului Liviu Groza.

Cartile din biblioteca particulara a istoricului Liviu Groza vor putea fi consultate la sala de lectura a Centrului "Banatica" al Bibliotecii Județene "Paul Iorgovici" Caraș-Severin ( situat în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor Reșița, et.2) până la începutul lunii iulie a.c.

Galeria cu imagini din actuala știre

Ziua Bibliotecarului din Romania 2015 img 3
Ziua Bibliotecarului din Romania 2015 img 2
Ziua Bibliotecarului din Romania 2015 img 4