Start la lectură !

Joi, 9 Aprilie 2015
Start la lectură !

Bătălia Cărților – Concurs național de lectură, ediția a II-a, inițiat de către Biblioteca Județeană ,,Octavian Goga” Cluj și organizat de Biblioteca Județeană ,, Paul Iorgovici” Caraș Severin, a fost lansat ieri, 07.04.2015, la Casa de Cultură ,,Corneliu Diaconovici” Reșița, în prezența elevilor însoțiți de profesorii lor de limba română de la Colegiul Național ,,Traian Lalescu”, Colegiul Național ,,Mircea Eliade” și Liceul Teoretic ,,Traian Vuia” din Reșița.

Regulamentul concursului, avantajele participării și alte detalii legate de concurs au fost prezentate tinerilor într-un mod inedit, printr-o scenetă realizată de Camelia Ghinea - actrița Teatrului de Vest Reșița și fiica ei, Adriana.

Biblioteca invită tinerii reșițeni cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani să intre în ,,bătălie”, în prima fază cu cele zece cărți care trebuie citite până la mijlocul lunii septembrie 2015, condiție esențială pentru a ajunge în finală.

Faza finală se va desfășura la sfârșitul lunii septembrie, sub formă de dezbatere, ,, un câmp de luptă” al opiniilor, argumentelor, părerilor în legătură cu lecturile propuse de organizatori. Premiul cel mare este o tabletă , de fapt două tablete, câte una pentru fiecare dintre cele două secțiuni / categorii de vârstă.

9 tineri au luat deja startul la lectură, s-au înscris la concurs încă din ziua lansării, atrași de titlurile interesante, noi pe piața cărții și potrivite ca dificultate categoriei de vârstă pentru care au fost propuse.

Le urăm succes tinerilor deja înscriși, precum și celor care vor avea dorința și curajul să intre în bătălie, sperăm să nu abandoneze pentru că la final, într-un fel sau altul ,, lectura îi va face învingători” .

Galeria cu imagini din actuala știre

Start la lectură ! img 3
Start la lectură ! img 2
Start la lectură ! img 4