Ora de matematică la bibliotecă

Vineri, 27 Februarie 2015
Ora de matematică la bibliotecă

Se întâmplă la Biblioteca Orășenească "Nicolae Stoica de Hațeg" Băile Herculane: lecții digitale de Matematică și Explorarea mediului pentru elevii din ciclul primar. Aceste lecții interactive, care includ tehnologia informatică, sunt foarte agreate de copii. Biblioteca are în dotare patru calculatoare performante , scanner, imprimantă și videoproiector, primite prin Programul Biblionet.

Noțiunile prezentate, în conformitate cu programa școlară, sunt asimilate într-un mod plăcut și distractiv în același timp. Totul se desfășoară în cadrul unui parteneriat educațional între bibliotecă și Liceul "Hercules" din localitate, reprezentat de prof. Alexa Gaita, având ca grup țintă elevii din ciclul gimnazial.

"Pe același tipar vom realiza și programul pentru manualul Comunicare în limba română - clasa I : citim și povestim texte, ne spunem părerea , tragem învățături din primele lecturi. Periodicitatea acestor lecții este bilunară și au ca scop aprofundarea cunoștințelor dobândite la clasă prin metoda observării și descoperirii vizuale și totodată contribuie la popularizarea bibliotecii ca instituție a cărții și la atragerea de noi utilizatori …." , ne spune bibliotecara Ana Antoaneta Guran .

O bibliotecă orășenească modestă, reușește să vină în întâmpinarea nevoilor culturale, de informare/ educare și petrecere a timpului liber a utilizatorilor din comunitatea pe care o deservește. Spunem "modestă" pentru că nu beneficiază de o gamă largă de materiale care să includă CD-uri, DVD-uri, jocuri educative, jucării iar achizițiile de carte sunt sporadice și insuficiente.

Toate aceste lipsuri sunt compensate de profesionalismul și dăruirea bibliotecarei Ana Antoaneta Guran, care reușește să facă din bibliotecă un spațiu atractiv, transformând-o treptat într-un mic centru de educație nonformală.

Galeria cu imagini din actuala știre

Ora de matematică la bibliotecă img 3
Ora de matematică la bibliotecă img 2
Ora de matematică la bibliotecă img 4