Colecţii:

  • 7000 volume carte cu caracter enciclopedic, dintre care, beletristică peste 50%

  • 815 DVD-uri cu filme și muzică pentru copii și adulți.

Servicii oferite:

Beneficiarii serviciilor noastre pot consulta în incinta bibliotecii, în regim de sală de lectură, numeroase cărți de referință, dicționare și enciclopedii sau pot împrumuta gratuit, doar pe baza înscrierii, cărţi din toate domeniile cunoașterii: filozofie, religie, economie, ştiinţe ale naturii, matematică, fizică, sport, artă, geografie, istorie, cărți pentru copii, DVD-uri cu filme și muzică.

De asemenea, pot accesa gratuit internetul, prin cele patru stații de lucru complet echipate puse la dispoziția lor. Ocazional, în colaborare cu Asociația Caraș Severin – Franța, se organizează cursuri gratuite de limba franceză.

Organizează:

  • Expoziții tematice, prezentări/lansări de carte, întâlniri între scriitorii francezi și cei reșițeni, concursuri de creație sau de cunoștințe, manifestări complexe beletristice, muzicale şi de arte plastice etc.;

  • Manifestări tradiţionale: Ziua Franţei în iulie, Ziua Francofoniei, în martie, precum şi cele de Ziua Europei, Ziua Europeană a limbilor, Sărbători religioase (Paşte, Crăciun) etc.