Batalia Cartilor IV
Data: 
Marti, 4 Aprilie 2017 to Sambata, 30 Septembrie 2017
Benefeciar: 
Copii (11-13 ani) şi adolescenţi (14-18 ani)
Concursul, aflat la cea de-a patra ediție, se va derula în perioada aprilie - septembrie 2017, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România şi va fi organizat în mai multe biblioteci publice din ţară. La concurs pot participa copiii de 11-13 ani şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 14-18 ani care au Permis de intrare la bibliotecă. Concursul presupune lecturarea a 10 cărți pentru fiecare categorie de vârstă din listele cărților incluse în competiție. Fiecare participant va primi la înscriere:
  • un Carnet de lectură
  • un model de Fișă de lectură
  • lista cărților incluse în concurs.

Înscrierea se face la Filiala Lunca Bârzavei (str. Țarcului, nr.1) sau la Casa de cultură a Sindicatelor Reșița, et.2, Secția Împrumut Adulți și Secția pentru Copii, de unde se și împrumută cărțile incluse în concurs. Acestea trebuie citite până la data de 15 septembrie 2017. Termenul de împrumut nu poate fi prelungit. Cei care au citit toate cele 10 cărți și au completat fișe de lectură pentru fiecare carte intră în marea finală, care va curpinde:

  • dezbaterea "Convinge-mă să citesc"!, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată;
  • un concurs pe marginea cărţilor citite;
  • jurizarea şi festivitatea de premiere.

Participantul care va prezenta cel mai frumos şi argumentat cartea preferată şi va răspunde cel mai bine la întrebări va deveni Cititorul anului și va câștiga marele premiu. Cartea care se va bucura de cele mai multe solicitări şi va obţine cel mai mare punctaj din partea cititorilor va deveni Cartea anului. Rezultatele concursului vor fi promovate în mass-media şi în mediul virtual. Concursul se va derula în perioada aprilie - septembrie 2017, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România şi va fi organizat în mai multe biblioteci publice din ţară.