Ziua Internaţională a Cititului cu Voce Tare (World Read Aloud Day) este sărbătorită în peste 80 de ţări din lume, în prima miercuri a lunii martie, însă anul acesta evenimentul va fi marcat în ultima zi de miercuri a lunii februarie, respectiv 24 februarie 2016.
Biblioteca Județeană ,,Paul Iorgovici” Caraș-Severin se alătură celor care sărbătoresc acestă zi, prin organizarea a două evenimente, la Centrul de Carte ,,Banatica'' din incinta Casei de Cultura a Sindicatelor Resita (et.2) :
Începând cu ora 11.00, tineri filologi de la Colegiul ,,Mircea Eliade'' Reșița, vor citi versuri de dragoste ,,sub semnul lui Dragobete” iar mai apoi vor distribui felicitări realizate de aceștia pentru a sărbători iubirea, în centrul civic al Reșiței.
Intervalul orar 12.30 – 13.30 este dedicat poveștilor, pe care elevi ai Școlii Generale nr. 2 Reșița le vor citi cu voce tare, alături de părinți sau bunici, bibliotecari și scriitoarea pentru copii, Dana Bălănescu.
Ziua Internaţională a Cititului cu Voce Tare va fi marcată anul acesta și la Biblioteca Orășenească ,,Tata Oancea” Bocșa, precum și în bibliotecile din comunele Sacu și Carașova
Citind împreună, copii, tineri și adulți, dorim să atragem atenția asupra importanţei cititului și a dreptului la lectură, scris și educație, drepturi fundamentale ale copiilor de pretutindeni.
ziiua internationala a cititului cu voce tare