Luni, 26 octombrie 2015, cu incepere de la ora 12.00, la Centrul de carte ,,Banatica'' al Bibliotecii Judetene ,,Paul Iorgovici'' Caras-Severin va avea finala concursului de lectura ,,Batalia Cartilor'' la categoria adolescenti (14-18 ani).

11 elevi de la Colegiul National ,,Traian Lalescu'' Resita, Colegiul National ,,Mircea Eliade'' Resita si Liceul Teoretic ,,Traian Vuia'' Resita vor participa la dezbaterea ,,Convinge-ma sa citesc'', in urma careia va fi desemnat Cititorul Anului 2015. Se vor mai acorda premii pentru Cea mai buna fisa de lectura si Cea mai frumoasa si argumentata pledoarie pentru cartea preferata.

Initiat de catre Biblioteca Judeteana ,,Octavian Goga'' Cluj, concursul national de lectura ,,Batalia Cartilor'' are ca scop stimularea lecturii in randul copiilor si adolescentilor. Cea de-a doua editie a acestui concurs a fost derulata de catre Biblioteca Judeteana ,,Paul Iorgovici'' Caras-Severin in perioada aprilie-septembrie 2015, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Caras-Severin.

Castigatoarea titlului de Cititorul Anului 2015, la categoria copii (11-13 ani) este Bianca Șovîrlean, eleva a Scolii Gimnaziale Nr.2 Resita.

finala batalia cartilor