Sub genericul ,,Lectura te face învingător’’ , la Reșița s-a desfășurat în perioada aprilie – septembrie 2015, în organizarea Bibliotecii Județene ,,Paul Iorgovici’’ Caraș-Severin a doua ediție a concursului național de lectură ,,Bătălia cărților’’.
Inițiat de către Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj și derulat în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, „Bătălia Cărţilor” are ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor precum și popularizarea unor cărţi de valoare destinate acestora. Un accent deosebit se pune de asemenea pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii.
Pentru a intra în finala concursului și a participa la dezbaterea ,,Convinge-mă să citesc’’, participanții au avut de parcurs un număr de zece cărți selectate cu multă grijă de către bibliotecari și pentru fiecare carte au completat o fișă de lectură.
Câștigătoarele titlului de ,,Cititorul Anului 2015'' sunt : la categoria copii (11 – 13 ani) Șovîrlean Bianca, elevă în cls. a VI-a la Școala Gimnazială nr.2 Reșița iar la categoria adolescenți Lăzărescu Armina Iulia, elevă în cls.a X-a la Colegiul Național ,,Mircea Eliade’’ Reșița.
Acestea vor reprezenta județul Caraș-Severin la finala organizată la nivel național de către Biblioteca Județeană ,,Octavian Goga’’ Cluj, la începutul anului 2016.
DA, copiii (mai) citesc iar nouă, bibliotecarilor, ne revine misiunea de a-i convinge să (re)vină în biblioteci și să transmită mai departe mesajul "Lectura te face învingător"!

Finala concursului "Batalia Cartilor"
Finala concursului "Batalia Cartilor"